Novinky

  • Zveme Vás k příjemnému posezení v našem sklípku.

    Ideální nápad pro výlet na kole.

 

Kde nás najdete?

  • Kudy k nám

    Blatnice pod Sv. Antonínkem č.p. 692
    PSČ 696 71

    Pavel Bílek
    telefon: 604 948 415
    e-mail: pavel.bilek@tiscali.cz

Výroba vína

Je všeobecně známo, že základem produkce vysoce kvalitních odrůdových vín jsou hrozny splňující nejvyšší parametry. Proto se v našem vinařství snažíme pěstovat hrozny tak, abychom docílili vysoké cukernatosti při dodržování nízkých výnosů. Zejména dbáme na šetrné ošetření keřů střikem a následně kultivačními stroji. Chemické ošetření vinic je prováděno pouze přípravky, které splňují přísné ekologické normy.

Naše vinice jsou obdělávány v souladu s podmínkami integrovaného hospodaření. Hrozny jsou sklízeny pouze manuálně a sváženy neporušeny v přepravkách v malých objemech ke zpracování do vinného sklepa. Tam jsou šetrně semlety a v nádobách je rmut nakvášen. Po vylisování na pneumatickém lisu, při dodržení ideálních koeficientů pro výlisnost jednotlivých odrůd, je šťáva odkalena a dopravena do tanků. Do takto připravené šťávy jsou naočkovány ušlechtilé kvasinky dle typu odrůdy, aby se podtrhly její typické znaky. Poté se snažíme ovlivnit var vína tak, aby víno bylo harmonické s obsahem zbytkového cukru.

Technologie výroby červených vín se liší tím, že rmut je v nakvašovacích nádobách až do konce varu vína a poté je teprve lisován. Všechna vína jsou čeřena a filtrována na vysokou čistotu. Po zrání nejméně půl roku jsou vína připravena k lahvování, přičemž do vín nejsou přidávány žádné konzervační látky.